Acte en record del 34 aniversari de l’assassinat de Yolanda González Martín


Ens dirigim a vosaltres per demanar-vos el suport a l’acte que la Plataforma de familiars, amics i companys de la Yolanda González organitza a les Cotxeres de Sants el proper divendres 14 de febrer.

Com ja sabeu, la Yolanda González Martín, militant del Partit Socialista dels Treballadors i membre de la Coordinadora d’Estudiants d’Ensenyaments Mitjans de Madrid, va ser assassinada el 2 de febrer de 1980 quan tenia 19 anys per Emilio Hellín e Ignacio Abad, membres de Fuerza Nueva. Emilio Hellín era cap del Grup 41 del Batallón Vasco-Español. Tots dos van ser condemnats per aquest assassinat al igual que David  Martínez Loza, Cap Nacional de Seguretat de Fuerza Nueva, al igual que tres persones més: Félix Pérez Ajero,  José Ricardo Prieto, Juan Carlos Rodas.

La condemna més important va ser per a Emilio Hellín Moro. Va ser condemnat a 43 anys de presó per aquest fet i per un dipòsit continuat  d’armes de guerra i explosius i diversos delictes de falsedat de documents d’identitat. Emilio Hellín va protagonitzar diversos intents de fuga i aprofitant un polèmic permís penitenciari va fugir al Paraguay on va viure, sota la protecció de la dictadura de Stroessner, fins que va ser extraditat. Finalment només va complir 14 anys de presó.

continua leyendo

Imagen

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s