En nom de la Yolanda González Martín. Volem Respostes


cartel-barna

La família, els amics i els companys de Yolanda González Martín les necessita i les exigeix i amb nosaltres la Fundació Andreu Nin i qualsevol ciutadà demòcrata. Necessitem respostes, necessitem investigació i necessitem i exigim que es depurin responsabilitats politiques.   Hem convocat un acte, aquest divendres 24 de maig, en el que tornarem a demanar-les i  tornarem a exigir-les i no pararem de fer-ho.

Fins que el silenci institucional es converteixi en respostes, fins que s’obri una investigació i es depurin les responsabilitats…no  pararem fins que els responsables politics  portin llum a tota la foscor que envolta el cas Hellín.

24 de maig a las 19:00 hores a l’Ateneu Roig de Barcelona,

C/ Ciudad Real, 25 (Gracia)

Intervindrán:

  • Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal-anticorrupció
  • David Companyon, diputat  al Parlament de Catalunya per ICV-EUIA
  • Manel Márquez, fundador de Kaosenlared

Serà un acte d’homenatge i de record a la Yolanda, però sobre tot serà un acte de denuncia. No podem permetre que la mort de la Yolanda, segrestada, torturada i assassinada als 19 anys per un escamot feixista (“paseillo” de la mort), crim perpetrat amb la connivència de l’aparell d’Estat vinculat al franquisme, continuï en la fosca teranyina creada pels responsables del seu assassinat.

El passat 24 de febrer una investigació del periodista Jose María de Irujo, va desvelar que un dels executors materials de l’assassinat, Emilio Hellín Mora, (es que es va canviar de nom només sortir de la presó) portava anys contractat com a col·laborador dels cossos i forces de seguretat estatals, autonòmics i municipals. Van passant els dies i descobrim amb estupor incomptables col·laboracions de Emilio Hellín amb diferents policies i institucions públiques, mentrestant el silenci es l’única resposta oficial dels responsables politics i seguim sense cap explicació a aquest greu problema democràtic.

Aquestes “noves” col·laboracions, potser mai interrompudes relacions entre Emilio Hellín i zones de l’aparat d’Estat, ens demostren una estreta vinculació mai aclarida ni explicada. Com tampoc no ho va ser la que tenien en l’època en que es va planificar i realitzar el segrest i assassinat de la Yolanda.

No només exigim justícia pels fets del passat, si bé tenim ple convenciment de que només alguns dels culpables van se jutjats i condemnats en el seu moment. Ho fem també pel present. El cas Hellín es la punta d’un iceberg que representa una greu amenaça per a les lluites socials d’avui, pet als nostres drets, per les llibertats que podem perdre i per les que encara tenim pendent de conquerir.

Mai oblidarem els fets que van acompanyar la mort de la Yolanda. Mai els perdonarem. Mai deixarà de fer-nos mal.
Igualment s’informarà de totes les gestions i actuacions que s’estan fent arreu demanant respostes als responsables polítics i demanant el recolzament i suport dels diputats, partits…

Plataforma de familiars, amics y companys de Yolanda González Martín

Fundació Andreu Nin

Versió en castellá